Árlista
Az ár tartalmazza a cefre átvételétől a finomításig tartó teljes lepárlási folyamat munka költségeit és 50 % (V/V)-os alkoholtartalomra beállított pálinkára, mint késztermékre értendő.
A minimális alkoholtartalom értékét 48 % V/V-ban állapítottuk meg az opálosodás veszélye miatt.
A főzőüst névleges térfogata: 400 L
Minimális lefőzhető cefre mennyiség: 250 L
A cefréző üst max. egyszeri töltete: 470 L
Érvényes árak 2013. augusztus 01.-töl:
Főzési díj: 850.- Ft/Liter pálinka amely minden költséget tartalmaz.
Sikertelen főzés esetében ki kell fizetni a bérfőzetőnek a munkadíjat illetve a tüzelő anyagot ami összesen : 5.000 HUF / 1 cefrézési művelet. Ebben az esetben megszakítjuk a főzést az alszesz "termelésnél", az alszeszt nem lehetséges lefinomítani a kevés mennyiség miatt.
Kis szeszhozamú cefre esetén üstár érvényes ami összesen: 10.000 HUF / 1 cefrézés + 1 finomítási művelet. Ebben az esetben megtörténik az alszesz lefinomítása, de kevés pálinka keletkezik, kevesebb mint 12 liter 50 fokos pálinka üstönként.
Jellemző esetek: birs, vagy vad gyümölcsök kökény, csipkebogyó, vagy gyenge szeszhozamú cefrék.
Igény esetén cefrebeszállítást is vállalunk. Jelentkezését a következő telefonszámon teheti meg: 06 20-572-052
Cefrebeszállítást minden esetben próbáljuk egyéb igényekkel is összekapcsolni, így a költségek több felé osztódhatnak.
Ingyenes szolgáltatásaink:
- ingyenes PH-mérés a főzdében, minden cefre PH-ját be kell állítani 2,8 – 3,2 közé,
- ingyenes cefre maradék cukor mérés a főzdében, ebből következtetni lehet a cefre kierjedt vagy félkész állapotára,
- ingyenes szaktanácsadás minden hét szombatján du.-án 14 órától a főzdében, illetve előre megbeszélt időpontban, valamint folyamatosan lehet segítséget kérni az alábbi telefonszámon a főzőmestertől: 06 20-572-0524.