Árlista

Az ár tartalmazza a cefre átvételétől a finomításig tartó teljes lepárlási folyamat munka költségeit és 50 % (V/V)-os alkoholtartalomra beállított pálinkára, mint késztermékre értendő.

A minimális alkoholtartalom értékét 48 % V/V-ban állapítottuk meg az opálosodás veszélye miatt.

A főzőüst névleges térfogata: 400 L

Minimális lefőzhető cefre mennyiség: 250 L

A cefréző üst max. egyszeri töltete: 470 L

Érvényes árak 2013. augusztus 01.-töl:

Főzési díj: 850.- Ft/Liter pálinka amely minden költséget tartalmaz.

Sikertelen főzés esetében ki kell fizetni a bérfőzetőnek a munkadíjat illetve a tüzelő anyagot ami összesen : 5.000 HUF / 1 cefrézési művelet. Ebben az esetben megszakítjuk a főzést az alszesz "termelésnél", az alszeszt nem lehetséges lefinomítani a kevés mennyiség miatt.

Kis szeszhozamú cefre esetén üstár érvényes ami összesen: 10.000 HUF / 1 cefrézés + 1 finomítási művelet. Ebben az esetben megtörténik az alszesz lefinomítása, de kevés pálinka keletkezik, kevesebb mint 12 liter 50 fokos pálinka üstönként.

Jellemző esetek: birs, vagy vad gyümölcsök kökény, csipkebogyó, vagy gyenge szeszhozamú cefrék.

Igény esetén cefrebeszállítást is vállalunk. Jelentkezését a következő telefonszámon teheti meg: 06 20-572-052

Cefrebeszállítást minden esetben próbáljuk egyéb igényekkel is összekapcsolni, így a költségek több felé osztódhatnak.

Ingyenes szolgáltatásaink:

  • ingyenes PH-mérés a főzdében, minden cefre PH-ját be kell állítani 2,8 – 3,2 közé,
  • ingyenes cefre maradék cukor mérés a főzdében, ebből következtetni lehet a cefre kierjedt vagy félkész állapotára,
  • ingyenes szaktanácsadás minden hét szombatján du.-án 14 órától a főzdében, illetve előre megbeszélt időpontban, valamint folyamatosan lehet segítséget kérni az alábbi telefonszámon a főzőmestertől: 06 20-572-0524.